söndag, november 04, 2007

Men hur svårt kan det vara?!

Jaha, ny dag, nya historier om fuskande moderater. Den här gången är det Cederschiölds som har betalat svart för sin stödhjälp i 13 år. Det finns nu förstås många som redan har skrivit om att detta är fel, vilket hyckleri det är och så vidare. Så jag hoppar över det och ger mig på en annan aspekt.

Nämligen hur fascinerande KORKAT det är. Vad är det för fel i skallen på dessa människor? När regeringen tillträdde och snabbt fick kapa två ministrar pga licensskolk och svartbetalningar steg plötsligt anmälningarna från folk att de hade TV markant. För folk fattar ju. Jaha, sådant där kan man få problem för. Ja, då är det väl bäst att vara på den säkra sidan. Alla politikerwannabes med något i skallen borde då ha begripit att licens, det måste man betala om man vill bli politiker.

Samma sak med svartbetalning. Hur kan man INTE fatta efter de där avgångarna att det där ska man nog låta bli som politiker, det kan stå en dyrt. Dessutom hade man ju det perfekta tillfället att börja betala vitt. Avdragsrätt för hushållsnära tjänster införs. Ingen skulle tycka att det var särskilt konstigt om Cederschiölds då plötsligt skulle skaffa städhjälp. "Det har ju blivit billigare nu, så vi tänkte att det kunde vi väl pröva..." Men icke. Man fortsatte i alla fall att betala svart.

Även den mest inbitne moderat måste väl erkänna att man måste vara ganska trögtänkt för att inte begripa hur landet ligger?

Den politiker som fortsätter att betala svart efter det här, måste helt enkelt ha bristande intelligens. Och paret Cederschiöld kan helt enkelt inte vara de skarpaste knivarna i lådan.

Det är faktiskt ganska oroande. Vad för slags beslut kan vi vänta oss att sådana, uppenbart inte överdrivet begåvade, människor egentligen tar?

1 kommentar:

Felix sa...

Och varför inte bara pröjsa vitt, utan avdrag? De är märkliga, de rika.