torsdag, april 15, 2010

Bitte Assarmo skriver om Bibeln

Bitte Assarmo försöker idag i SvD låtsas som att celibatet inom den katolska kyrkan inte har med sexövergreppen att göra. Intressant att se att katoliker så gärna skriver om Bibeln för att få den att passa in i deras vanföreställningar. Vem som helst kan ju konstatera att om det hade varit fel för präster att gifta sig, då hade det inte blivit någon Johannes Döparen... Skulle Gud en gång ha tyckt det vara en bra idé för präster att gifta sig, och sedan plötsligt ha ändrat sig?

Visst, Paulus säger i exempelvis Rom 7 att det är bättre att inte gifta sig. Men han säger också att det inte är något fel att göra så, och anledningen till han resonemang är att han tror att "den värld som nu är går mot sitt slut". Om undergången är nära är det bättre att inte ha en familj att tänka på. Men där hade han ju uppenbarligen helt fel, världen existerade vidare som om ingenting hade hänt. Detta tycks BA och katolikerna vara oförmögna att dra de logiska konsekvenserna av: Om världen inte är på väg att gå under när som helst finns det ingen anledning att inte gifta sig.

BA skriver:

Trots att prästcelibatet inte anses vara ett Guds påbud är det välgrundat i den kristna tron, och baserar sig på Matteusevangeliet. (Matt 19:12: En del föds utan möjligheter att gifta sig, en del har berövats den möjligheten av människor, och andra avstår från att gifta sig för himmelrikets skull.)

Låt oss se vad som faktiskt står i Matt 19:12.

"Det finns sådana som är utan kön från födseln och sådana som av människor har berövats sitt kön och sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelrikets skull. Den som kan må tillägna sig detta."

I Bibelns notapparat kan vi sedan läsa att grundtextens uttryck bokstavligen betyder "kastrerade". Ja, tänk om de katolska prästerna faktiskt hade kastrerat sig istället. Då hade det ju inte varit något problem. Men vi lär inte få höra BA eller någon annan kräva att prästerna ska kastrera sig...

Faktum är att kastrering vore en väldigt lämplig påföljd ur bibliskt perspektiv. Jesus säger i Matt 18:6-8: "Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup. Ve dig, värld, med dina förförelser (grek. skandalon: skandal, försyndelse, även stötesten, något som får en på fall). Förförelserna måste ju komma (de är anankē, nödvändiga, oundvikliga), men ve den människa genom vilken de kommer. Om din hand eller din fot förleder dig, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet stympad eller ofärdig än att kastas i den eviga elden med händer och fötter i behåll." Om detta gäller händer och fötter borde det också gälla testiklar.

Det borde således vara rekommendabelt för pedofilprästerna att kastrera sig, om de nu vill undgå den där eviga elden det pratas om... ja, om man nu ska gå efter Bibeln vill säga. Det verkar inte som om Bitte Assarmo bryr sig så värst mycket om vad som egentligen står där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Baktanken är pedofili när eleven söker dit. Rutinerna -präst+barn och ingen närvarande så ofta - är som "skatteplanering" LOL ....lycklig slump - eller????

Anonym sa...

En liten tanke. Läs artikeln du kommentar nästa gång.

Hon refererar klart och tydligt till psykologiskt forskning som inte bara slagit hål på myten att celibat skulle leda till pedofili utan t.o.m visat att celibat minskar risken för att utveckla en sådan läggning.

Pedofili är en läggning som i regel utvecklas redan under tonårsperioden, inte sällan med övergrepp som grund. En annan orsak är regelbunden konsumtion av porr under längre tid där ett beroende utvecklas av "kickar". Dessa fordrar allt kraftigare exponering av "förbjudet", "extravagant" material.

I internationella undersökningar ligger i för övrigt Sverige i topp vad gäller antal besökare av barnporr. Och det korrelerar ju inte direkt med celibatets utbredning i Sverige.

När personer okunnigt talar om "celibat" betraktar de det som att man inte får leva ut, handla. Man får inte onanera, ha sex etc. Däremot tycks inte människor inse att grundkriteriet för ett liv i celibat är avhållsamhet i tanke, intention och vilja. En prästseminarist som sedan ungdomen haft en dragning till unga pojkar och försöker komma till rätta med denna genom att söka bli präst riskerar att längre fram åter falla in i fantasier och "mental porr". Det skapar ett ökat sexuellt tryck, anspänning. Javisst. På samma sätt som en familjefar som lever med sin fru och fantiserar om sin dotter. Till slut blir anspänningen så stor att begäret att leva ut det inte kan hejdas.

I inget av de nämnda fallen handlar det om "celibat", tvärtom.

Att massmedia vill svartmåla katolska kyrkan som ett pedofilinäste har att göra med fördomar, hat och politik, för problemet pedofili är långt mer utbrett utanför katolska kyrkans sfär.

Internationellt. I Sverige. I näringslivet. I frikyrkor. I judiska församlingar (ett större antal rabbiner lär ha förgripit sig på hundratals barn de senaste åren, men den nyhetsrapporteringen nådde inte allmänheten av någon anledning). I muslimska sammanhang. Idrottsföreningar. Scout-rörelser. I diverse slutna sällskap (frimureriet inte minst).

Du hittar lolita-idealen överallt. Holywood är fullt av skiten, precis som MTV som ständigt anspelar ständigt på sex och minderåriga. En stor del av regissörerna i Holywood är erkända pedofiler (Woody Allen, Polanski t.ex.) som accepteras. Vilket är obegripligt. Men ja de lever ju iaf inte i celibat!

Det är bra att detta updagas. Förstå mig rätt. Men det osar politik om det, varför inte lyfta på locket i samhället i stort och visa att pedofili är ett oehört utbrett fenomen överallt som måste adresseras!!