onsdag, augusti 20, 2008

Jag ska anmäla er allihop!

Två saker som är oerhört effektiva när det gäller att få människor att bete sig fånigt är som bekant religion och symbolfrågor. Och det gäller både anhängare och motståndare. Kombinationen, religiösa symbolfrågor, är kanske det effektivaste sättet som finns att skapa ett jäkla hallå kring skitsaker.

Ute i världen har man åtminstone vett att bråka om religiösa symbolfrågor som har lite betydelse. Huvudduk för muslimer, eller att ställa ut de tio budorden i domstolar.

Här i Sverige bråkar vi istället hellre om småsaker som det borde gå utmärkt att strunta i. En mediakåt konstnärs Muhammedteckningar (som han egentligen hade snott från sin 4-årige brorson som hade ritat den till pappa i 40-årspresent). Om det ska ligga biblar på hotellrummen eller inte. Påstådda religiösa betydelser hos övergångsställestrafiksignalstrafikantaktiveringstryckknapplådeanvisningssymbolschemat. Och ja, jag ringde gatukontoret och kontrollerade att det var rätt benämning. Förkortas ÖSTSTATKLASS, vad tusan man nu ska dra för slutsats av det.

Om det är någon som undrar hur förlagan till den där "religiösa symbolen" egentligen ser ut, googla "one way Jesus" och kolla på resultaten bland bilderna. Tydligen funkar det med vilken hand som helst med ett pekfinger som pekar uppåt. Varje gång någon pekar uppåt med sitt pekfinger så påminner alltså denne oss om Jesus! Helt plötsligt ser jag mina medmänniskor i ett helt nytt sken.

Hm. Fast ett övergångsställe kan man ju gå över på TVÅ håll...det måste betyda att man kan ta sig till himlen och sedan gå tillbaka lite som man känner för det. Men det är klart, man måste väl få grönt ljus från Gud först. Och sedan kan man ju komma tillbaka och ta bilen eller cykeln eller bussen och köra över det på tvären. Och de som då går över kommer då att vara i vägen. Eller tvärtom egentligen...hm...ah! Bilarna hindrar oss från att komma till himlen! De måste alltså vara djävulens redskap! Och sedan finns det ju viadukter, och där finns det inga signaler för där går man under vägen...alltså är viadukter zoner där vi inte kan känna av Guds närvaro....de måste rimligen leda till helvetet i underjorden då. Det är ju lätt att förstå, med tanke på allt klotter och annan ondska som dväljs därnere...blottare och knarkare och annat elände ska vi inte tala om. Det är inte lätt det här att tolka symboler, men jag tror att jag börjar få kläm på't.
Sammanfattningsvis är alltså budskapet: Ta er i akt för viadukterna, ty de är ondskans hus här på Jorden! Uppenbart, för den som har ögon att se med.

Med all denna visdom i åtanke, placera muspekaren över en av bilderna och titta på hur den då ser ut.

Ve och fasa! Den ser ju ut precis som den berömda religiösa symbolen på övergångs...ja ni vet.

De har infiltrerat Microsoft också! JK-anmäl Microsoft! Eller är det JO-anmäl...? Fast det kanske är diskriminering...DO-anmäl! Fast det är ju datorprogram...ok, Datainspektionen alltså. DI-anmäl Microsoft! Och glöm inte Konsumentombudsmannen! Fast brukar man inte anmäla till EU-nånting också? Ok, vi kör på det. Sedan måste vi skriva en artikel till DN Debatt också, det måste man alltid göra.

Alltså: JK-anmäl, JO-anmäl, KO-anmäl, DO-anmäl, DI-anmäl, DN-anmäl och EU-anmäl dem allihop! Varenda jävel!

Annars blir det ju aldrig någon ordning i det här landet.

Vad säger du? Är korset på flaggan också egentligen en religiös symbol?! Nej, nu jä... Ny bläckpatron i skrivaren! Här ska anmälas! Den kostar visserligen 349:50 för att skriva ut (upp till) 38 sidor, men det får det väl vara värt.

Man måste ju göra sin plikt!

Achtung!

Inga kommentarer: